BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Защо гражданите ще плащаме сметките на гербериата в Русе?

ПАРИ НЯМА: Община Русе осъмнала с дупка в бюджета от има-няма 4,5 милиона лева. И общинарите разбрали в последния момент…

Представяте ли си какви „велики“ финансови специалисти и експерти работят в тази община, та при ясни правила и разпоредби да не могат да си балансират бюджета о време. И сега ще ни хленчат пред камерите, как никой не бил виновен, то така станало, някак си случайно и изведнъж, едва ли не, пише Фронтално.

Разбираме, че основният проблем бил в липсата на сепарираща и компостираща инсталации за битовите отпадъци. Същите не бяха изградени от „най-добрия екип“ на община в България при осемгодишното управление на кмета Стоилов и ГЕРБ при все, че бе ясно колко ще струва липсата им на местния бюджет. Сега ще плащаме сметките за некадърното управление на гербериата чрез местните данъци и такси.

Новият кмет на Русе Пенчо Милков не е виновен, както за дядо си, така и за дупката в бюджета. Обаче, много бързо, изглежда, се е примирил със съветите на „великите“ финансисти в Общината. Вдигането на данъците за МПС е най-лесното решение, а по отношение на екологичния му компонент е и оправдано.

Но наистина ли няма други, по-трудни решения за съкращаване на разходите.

Възможни ли са съкращения на щатове в самата общинска администрация и оптимизиране на разходите за дейността й? Не чухме подобни „еретични“ думи от кмета. Сигурно няма синекурни длъжности за „наши“ хора. Всички в Кораба навярно са специалист до специалиста…

Не чухме и нищо по въпроса за ревизия на предишното управление, установяване на злоупотреби и корупция, връщане на пари обратно в бюджета… Сигурно всичко при Стоилов и ГЕРБ е било цветя и рози, нали?

И още. Дали Община Русе не харчи бадева народни пари за несвойствени дейности?

Ето и пример: преди три години наше разследване доказа, че кметът Стоилов е похарчил поне 600 000 лв. за медийно обслужване и реклама в периода 2013-2015 г. Откъде-накъде с парите на данъкоплатците трябва да се издържат казионни частни медии, продължава ли и към днешна дата тази практика и ще се запази ли и при управлението на Милков?

Но, да бяха само казионните медии. Общината е лош стопанин и голям прахосник обществени средства по принцип. Подобни безсмислени течове на пари има и в областта на културата, спорта, младежките дейности и т.н.

Заявеното „честно, почтено и прозрачно управление“ на Пенчо Милков в Общината ще трябва да даде ясни отговори на тези и други подобни въпроси. Защото утре, когато дупката в бюджета стане по-голяма, вдигането на данъците вероятно вече няма да бъде опция.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!