BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Да помогнем на Лидия!

Лидия е на 44 г. Майка на 12-годишния Александър, добър ученик и спортист, наследил амбицията и добротата на мама.

Лидия е прекрасна съпруга, един всеотдаен, честен и трудолюбив човек. Чудесен и отзивчив колега. Към всичко това можем да прибавим и борбена, защото от 18 години тя води битка за своя живот, бори се с коварната болест Множествена склероза. Автоимунно заболяване, което бавно и упорито я приковава в инвалидния стол.

В началото Лидия започна леко да накуцва, след това имаше нужда от проходилка. Пада, става и продължава. Въпреки болките не спира да се усмихва и е щастлива, когато успее да се справи с ежедневните си ангажименти на работа и вкъщи. Поддържа я единствено вярата, че ще може някога да се почувства пълноценен човек, че няма да ѝ се налага да изпитва болката и отчаянието, които сега умело прикрива. Изпитва ужас от все повече настъпващото съмнение, че може би съвсем скоро вече ще бъде прикована в инвалидна количка и няма да може да полага грижи за Алекс. Че няма да може да довърши всичко, което е започнала да гради в живота си, да сбъдне мечтите си.

Светлият лъч надежда за Лидия, нейното семейство, колегите и приятелите ѝ, дойде с възможността за лечение с HSCT (Hematopoietic Stem Cell Transplantation), което представлява комбинация от химиотерапия и трансплантация на стволови клетки. В основата на това лечение е интензивното унищожаване на „дефектните“ клетки на имунната система с цел преустановяване на автоимунната атака. То се прилага на няколко места в света, но с най-голям опит и брой пациенти е клиниката по хематология и клетъчна терапия към медицински център „Пирогов“ в Москва (Русия). През нея са преминали стотици пациенти с МС от цял свят, като се наблюдава спиране на прогреса в между 75% и 95% от случаите, в зависимост от формата на заболяването. В много случаи настъпва и чувствително, дори съществено подобряване на качеството на живот.

В България лечението все още не е одобрено за пациенти с множествена склероза и не се финансира от Здравната каса.

Възможно е обаче лечение в Москва, което струва 45 000 евро, а с допълнителните разноски по пътуването и престоя там и задължителната последваща рехабилитация сумата, която е нужна, достига и дори надхвърля 50 000 евро.

Лидия е одобрена за HSCT в московската клиника „Пирогов“ след предоставената медицинска документация и изследвания и може да постъпи за лечение след м. април 2020 г.

Нека обединим усилията си и помогнем на Лидия да се върне към нормалния живот! Нека ѝ помогнем да се усмихва и да продължава да прави добро за другите!

Вярваме, че ще отворите сърцата си и всички заедно ще можем да съберем нужната сума. Ще обединим усилията си и ще направим всичко необходимо Лидия да получи шанс за лечение и нов живот! Вярваме, че само с една искра може да се запали съпричастността и добротата, които притежава всеки Човек!

Ето и линк към молбата за помощ на ЛидияДа помогнем на Лидия

Всеки, който желае да помогне, може да го направи на банкова сметка в лева:

IBAN: BG42 RZBB 9155 1011 3584 67

BIC (SWIFT): RZBBBGSF

Банка: Райфайзенбанк

Титуляр: Лидия Лечева-Господинова

Основание: Дарение

За повече информация: [email protected]

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!