BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започва авариен ремонт на Дунав мост

Преминаването през граничния пункт ще бъде напълно преустановено между 22:00 и 01:00 от 3 до 5 октомври

Утре започва авариен ремонт на фугите на Дунав мост при Русе.

Това налага преминаването през граничния пункт да бъде напълно преустановено между 22:00 и 01:00 часа през нощта от 3 до 5 октомври. През останалото време движението ще се осъществява в едната лента. Предстоящите дейности са продължение на ремонт отпреди няколко седмици, когато са били оправени появили се фуги в бетонните панели на моста, съобщи директорът на Областното пътно управление в Русе инж. Стамен Савов, цитиран от КИС 13.

По думите на инж. Савов, аварийно-ремонтните дейности ще осигурят нормалното експлоатационно състояние на моста до започване на основния ремонт.

Междувременно на три участъка вече са поставени разделителните колчета за предотвратяване на инциденти по пътя Русе – Бяла. Целта е да се ограничи възможността за изпреварване на 4 критични места и намаляване на тежките произшествия с пострадали и загинали. Единственият участък, в който все още няма колчета, е по Беленския баир, тъй като там има деформации в настилката около осевата линия.

Такива ограничители може да се поставят и на други критични участъци по републиканската пътна мрежа в областта, но решението за това трябва да се вземе след обсъждане с останалите институции, които имат отношение към безопасността на движение.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!