BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Иван Белчев: Пенчо Милков не иска да говоря за замърсяване на въздуха, за да не плашим хората!

Напълно осъзнавам, че участвах в поредната PR акция на кмета, но каузата за Русе е по-важна, заяви депутатът

В последния си работен ден кмета на Русе покани русенските народни представители да поговорим за екология. Знаех, че това е последната възможност да направим такава среща преди местните избори и напълно осъзнавам, че по този начин участвам в поредната PR акция на кмета. Но каузата за Русе е по-важна и затова взех участие.

През цялото време Пенчо Милков правеше забележка на изказванията ми за „замърсяването на въздуха“, че не трябва да се използва така, защото плашим хората, при положение, че данните не показват наличието на замърсяване. Аз накрая му отговорих, че го разбирам и е прав за думата „замърсяване“, но след като хората усещат неприятни и дразнещи миризми, не е ли това замърсяване на въздуха? След като миризмата на бакелит те кара да се прибереш вкъщи, да затвориш всички прозорци и да не можеш да се насладиш на вечерната прохлада, не е ли замърсяване на околната ни среда?!

В общинските медии видях, че са извадили думите ми от контекста и дори са акцентирали с тях статията за срещата. Да вадиш един цитат от контекста и да го сложиш като акцент на дискусията е похват, използван умело от хора, които се опитват да манипулират общественото мнение. А и не е мъжко.

Входирали сме в Народното събрание законопроект за чистотата на атмосферния въздух, където искаме да дефинираме понятието дискомфорт в обонянието и да дадем възможност на Министерството на околната среда и водите и Министерството на здравеопазването да изготвят наредба за борба със „замърсяването на въздуха“, причинено от неприятни и дразнещи миризми. Русе като един от видните представители с подобни проблеми е добре да бъде домакин на среща на комисията по околната среда и водите към Народното събрание и аз ще отправя покана към председателя ѝ.

През деня имах срещи с Областния управител на Русе, с директора на РИОСВ-Русе и с началника на РУО, като обсъдихме важни проблеми за града. Мога да ви уверя, че всеки от тях разбира важността на коректния контекст и няма да ме цитира неправилно. Такова действие би нарушило доверието между нас.

Иван Белчев

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!