BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

1000 лева глоба за горене на гуми или пластмаса за отопление през зимата в Русе

Във връзка с предстоящия зимен сезон от Община Русе уведомяват всички физически и юридически лица за техните задължения за спазване на разпоредбите на Наредбата за опазване на околната среда.

Именно там е записано, че се забранява паленето на огън на открити места като междублокови пространства, паркове и градини и използването на нестандартни горивни материали като гума, пластмаси и ПДЧ плоскости за отопление или технологични нужди.

Предвидени са и глоби за неизправни отоплителни инсталации, които замърсяват въздуха, отделяйки сажди и дим в големи количества. Санкциите за нарушителите са до 1000 лв. за физическите лица и до 3000 за фирмите.

За нарушение на Наредба №15 за управление на дейностите с битови, строителни и масово разпространени отпадъци пък глобите за изгарянето им в или извън контейнерите и изхвърлянето в кофите за смет на незагасена жар са до 1000 лв. за гражданите и до 5000 за едноличните търговци и юридическите лица. 

При повторно нарушение глобата или имуществената санкция е в двоен размер.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!