BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Топлофикация – Русе“ няма да преизчислява изравнителните сметки

Русенци са много изрядни, заяви изпълнителният директор инж. Севдалин Желев

От Топлофикация София обявиха пред медиите, че ¼ от изравнителните фактури ще бъдат коригирани.

Причината е, че част от абонатите не са осигурили своевременно достъп на инкасаторите на дружеството до техните домове, когато са ги посещавали, преди изготвянето на изравнителната фактура. Поради тази причина им е начислена максимална мощност и от дружеството не имали по какъв начин да пресметнат с точност изравнителните сметки. От Топлофикация София обявиха, че следват отново преизчисления на изравнителните фактури във всички етажни собствености, където дори само при един абонат отчетът е извършен по-късно.

За да се разберем дали в подобен сценарий ще изпаднат и русенци, които използват парно, се свързахме лично с изпълнителния директор на Топлофикация Русе инж. Севдалин Желев, пише вестник Утро.

Инж.Желев ни увери, че в Русе ситуацията е съвсем различна и не се налага преизчисление на първоначалните изравнителни сметки, тъй като русенци са изрядни.

Мога да успокоя русенци, че в Топлофикация Русе като топлинен счетоводител няма нито един абонат със служебно начислено количество топлинна енергия за изравнителните сметки поради неосигурен достъп. Изготвените изравнителни сметки са реални и всичко е наред.“ – обяви инж. Желев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!