BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Задържаха под стража трима обвиняеми за наркоразпространение и един за отвличане

Окръжен съд – Русе взе постоянна мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на И. Ю., Й. Г. и В. В., срещу които са повдигнати обвинения за наркоразпространение, както и по отношение на И. З., обвинен в отвличане.

Първите двама мъже не са криминално проявени, докато другите са многократно осъждани. И. Ю., Й. Г. и В. В. с постановления от 23.09.2020 г. са привлечени към наказателна отговорност за това, че без разрешение са държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества – метамфитамин и марихуана. Това престъпление е тежко умишлено, наказуемо с лишаване от свобода от две до осем години и глоба от 5000 до 20000 лв. Срещу И. З. са повдигнати три обвинения: на 21.09.2020 г. в гр. Русе отвлякъл и противозаконно лишил от свобода Н. С., като деянието е извършено в условията на домашно насилие в нарушение на заповед за незабавна защита; принудил същото лице да извърши нещо против волята си – да подпише молба до съда за оттегляне на подадена от нея молба за защита от домашно насилие, упражнено от обвиняемия. По най-тежкото от тези деяния законът предвижда наказание лишаване от свобода от седем до петнадесет години.

Окръжен съд – Русе, след като съобрази събраните до настоящия момент доказателства по всяко едно от делата, счете, че може да се направи обосновано предположение, че обвиняемите са извършили вменените им деяния, както и, че е налице реална опасност лицата да се укрият и извършат други престъпления. Според съда единствената възможна мярка за неотклонение по отношение на всеки един от обвиняемите е задържане под стража.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!