BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Състоянието на Пенчо Милков е умерено тежко

Кметът на Русе е с температура, болки в гърдите, суха кашлица, отпадналост. Има и пневмония

По думите на д-р Маргарита Николова всички контактни лица са под 14-дневна домашна карантина. Нямат симптоми и оплаквания. Николова обясни, че епидемиологичното проучване продължава.

Тя каза още, че сградата на общинската и областната администрации е затворена днес за дезинфекция, а утре ще бъде отворена отново.

„Дадени са инструкции на персонала – да си следят здравословното състояние и при най-малките симптоми да не ходят на работа“, каза Николова.

Николова обясни, че симптомите на кмета Пенчо Милков са от 2 юли тази година. Изразяват се в температура, болки в гърдите, суха кашлица, отпадналост. Има и пневмония. Настанен е в Белодробната болница в Русе.

Управителят на лечебното заведение д-р Светослав Дачев обясни, че състоянието на Милков е умерено тежко.

„Има клинична картина на истинска пневмония – кашлица, температура и обща отпадналост, усложнена от наличието на коронавирус. Лечението е по стандарт. При нас са настанени още шестима души с коронавирус. От тях двама са в добро състояние и вероятно ще бъдат изписани“, каза Дачев.

Областният управител на Русе Галин Григоров обясни, че на 2 юли т.г. е имал среща с Пенчо Милков.

„Нямам оплаквания към момента, направил съм си и PCR-тест. Резултатът от него очаквам в ранния следобед днес“, каза Григоров.

Заместник областният управител на Русе Валентин Колев, който от днес е и временно изпълняващ длъжността областен управител, заяви, че са предприети всички мерки, като до края на седмицата няма да се организират прояви в сградата на общинската и областната администрация.

Заместник-кметът по хуманитарните дейности на Русе Енчо Енчев, който временно ще изпълнява длъжността кмет, обясни, че е организирана дезинфекция на всички сгради на общината.

„В момента нашите служители работят онлайн. Сред карантинираните са останалите трима заместник-кметове на Русе и още двама-трима служители, които са били на оперативка. Очаквам този следобед да излязат резултатите от PCR-тестовете им“, каза Енчев.

Той обясни, че до края на седмицата са отменени всички културни събития в града.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!