BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Росен Даскалов: Г-н Нунев е един влиятелен човек в нашия град

Даскалов изпълнявал всичко стриктно и не знаел дали Пламен Нунев е кадрувал в Русе

Днес прокуратурата отново проведе разпити по делото за търговия с влияние срещу Пламен Бобоков. Този път под удара на въпросите застанаха и бившият общински ръководител на ПП ГЕРБ в Русе Росен Даскалов и премиерът Бойко Борисов.

По повод отношенията си с Пламен Бобоков, Даскалов заяви, че той е сериозен бизнесмен, който всички русенци, както и той, познават. Винаги бил съпричастен и помагал единствено и само за спонсорски договори, предаде TVN.

Даскалов каза, че изпълнявал всичко стриктно по ролята си в ГЕРБ и не знаел дали областният координатор на ГЕРБ Пламен Нунев е кадрувал в Русе.

“Ами вижте значи какво мога да кажа? Нямал съм никога такъв достъп до такива нива. Какво точно се е случвало – не мога да кажа, но със сигурност господин Нунев е един влиятелен човек в нашия град и така той си стои на позиция.”, коментира Даскалов.

Той категорично отрече разговорите, които е провеждал с Бобоков да имат някакъв престъпен характер: “Ако има такива разговори, аз няма да бъда тук между вас, а ще бъда и аз задържан”.

По-късно от разпит бе пуснат и Пламен Бобоков, който бе лаконичен в някои от думите си. Във връзка с отношенията си с властта, бизнесменът обясни, че е благодарен на всички български държавници, които подкрепят българските предприемачи, които инвестират в чужбина и имат нужда от тази помощ.

Комуникирал с Борисов и Радев във връзка с делегации в чужбина, свързани с бизнеса, като обясни, че в някои държави било по-представително да се прави посещение от премиера, а в други – от президента.

“Нищо в моята кореспонденция няма, което да се определи по някакъв начин като престъпно или противозаконно и дори укоряващо, антиморално или така нататък. Неслучайно съм си дал всички устройства заедно с кодовете.”, категоричен бе Бобоков.

След консултация с адвоката си, Бобоков тактично обясни, че днес е бил привикан заради чатовете, според които съдействал за помилването на осъден в Румъния с фамилия Ненов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!