BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Сервитьорите в Русе обличат жълти жилетки

Хотелиери и ресторантьори в област Русе ще се включат в обявения от браншовата асоциация национален символичен протест.

Те настояват правителството да вземе необходимите мерки за изсветляване на бизнеса и повишаване на събираемостта и потреблението.

Символичният протест ще се проведе по места от 25 януари до 2 февруари, като в Русенско се предвижда да се включат стотици обекти. Ако в този срок, правителството не започне разговори с бранша по исканията, от Асоциацията ще пристъпят към ефективни протестни действия, предаде Кис 13.

В декларация от браншовата асоциация са посочени исканията на хотелиерите и ресторантьорите, като сред тях са задължителна регистрация по ДДС на всички фирми в отрасъл туризъм, отмяна на наредбата на НАП за запечатване на заведения като репресивна мярка и персонална отговорност на обслужващия персонал при открита фискална нередност.

Освен това се настоява и за отлагане на влизането в сила на действието на Наредба 18, която се отнася до софтуера за управление на продажбите в търговските обекти. 

От Асоциацията настояват и за намаляване на ДДС за храни и напитки на 5% за всички търговски обекти, категоризирани по Закона за туризма. Хотелиерите и ресторантьорите искат и да се регламентира отклонението в оборота до 10% – или т.нар. „бакшиши“.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!