BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Русенска стилистка получи световно признание

Известната русенска стилистка Диана Петкова влезе в световния Топ 3 с визията, създадена за талантливата певица Петя Георгиева.

Тъй като конкурсът за Световните награди на Wella в Севиля бе отложен заради ситуацията с коронавируса, организаторите проведоха гласуване онлайн, за да определят най-добрите.

Диана Петкова е впечатлила с визията на 18-годишната Петя Георгиева, която в момента участва в шоуто „Гласът на България“. Дизайнът на тоалета и гримът са авторски на русенската стилистка, а снимките са дело на фотографката Емилия Николова. „За мен това е огромно признание за работата ми като стилист и имиджмейкър. Търсила съм да постигна чрез атмосфера, тоалет, грим, прическа обща визия, която да се отнася към самия човек. Идеята ми беше да представя Петя като една „дива“, която изглежда така, сякаш е стъпила на червения килим на наградите „Грами“, което й желая“, сподели Диана Петкова, предава Русе Медиа.

Преди да стигне до поредното международно признание за таланта си, Диана Петкова изминава пътя на победител за България в конкурса Style Master, който е в рамките на Световните награди на Wella заедно с марката ghd. От общо 42 държави се определят 10 финалисти, сред които е и русенската стилистка и арт-директор на салони „Коса и стил“.

Диана Петкова се готви с ентусиазъм за Световните награди, планирани от 12 до 15 март в Севиля, където за пръв път състезанието е трябвало да се проведе по напълно нов начин. Най-добрите в разделите Colour Artist /където русенката е победител през 2010 г./ и Creative Art – общо 84 участници от 42-те държави, заедно с 10-те финалисти от Style Master, е трябвало да бъдат разпределени в отбори, с избрани от самите тях ментори. След двудневно обучение на новите тенденции, всеки отбор е щял да работи по 6 модела, за да интерпретира най-добрата визия, а накрая да бъде избрана най-добрата колекция.

След като заради коронавируса конкурсът бе отложен, се стигна до провеждането му онлайн, където за нейна огромна изненада и още по-голяма радост Диана Петкова е избрана в Топ 3 на Световните награди. Тя признава, че много повече се е зарадвала всъщност на получените след новината стотици поздравления, защото в тези трудни времена позитивизмът и добрата емоция на хората са изключително ценни.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!