BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Родители от Русе не искат да затварят детските градини, въпреки COVID-19 в тях

В контекста на COVID кризата, властите препоръчват децата в яслена и градинска възраст да си останат у дома и да бъдат отглеждани от близки, ако това е възможно. Малко са семействата обаче, които могат да си позволят това. И децата продължават да се събират.

Цяла група от детска градина „Русалка 2“ в Русе е в карантина, след като учителка е дала положителна проба за COVID-19. Всички деца и възрастни, които са имали контакти с 42-годишната детска учителка, са в изолация по домовете си. Засега никой от тях няма симптоми, информира БНТ.

Днес родители на деца от останалите групи не скриха, че се страхуват да ни би заразата да се разпространи. В същото време споделиха, че стриктно спазват указанията на ръководството на градината, следят за здравословното състояние на децата и ежедневно им мерят температурата преди да ги изпратят.

Според родители в Русе, независимо от зачестилите случаи на разпространение на COVID-19, детските градини не трябва да спират да работят, защото семействата вече са изчерпaли своя ресурс от отпуски.

Казват, че няма да търсят финансово подпомагане от държавата, ако им се наложи да си останат вкъщи отново. Смятат, че има толкова спънки по пътя, че дори не се наемат да кандидатстват.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!