BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започна дългоочакваният ремонт на Сарайския мост в Русе

Заради ремонт спряха движението на автомобили по Сарайския мост в Русе.

Докато приключат строителните дейности, ще бъдат използвани обходни маршрути.

Затварянето на моста осигурява изпълнението на проекта за реконструкция, рехабилитация и модернизация на бул. „Трети март“, чиято стойност възлиза на над 7 000 000 лева, информира Кис 13.

Ремонтът на съоръжението ще продължи около 4 месеца, като по трасето вече са поставени и одобрените от сектор „Пътна полиция“ и Община Русе знаци, сигнализиращи шофьорите за промяната.

Променят се и маршрутите на линиите от градския транспорт. Всички промени в разписанията са обявени на сайта на Община Русе.

Припомняме, че рехабилитацията на булевард „Трети март“ и пътните връзки при възел „Сарая“ включва нови трасета за движение на велосипеди, осигуряване на достъпна среда, подобряване на осветеността и изграждане на допълнителни елементи за пожарна безопасност. Ще бъде изпълнена изцяло нова сигнализация с пътни знаци и маркировка. Планира се и изграждането на система за видео наблюдение и следене на трафика.

Ремонтът на Сарайския мост пък предвижда дейности за усилване на конструкцията и подмяна на носещите греди.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!