BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

РИОСВ установила силно оцветени води в канализацията на Русе

Екоинспекцията в Русе е установила силно оцветени води в канализацията на града при проверка на фирма

Силно оцветени води, заустени в канализационната мрежа на Русе, са били установени при планова проверка днес на предприятие, извършващо дейност в Западната промишлена зона на града, съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе.

При оглед на локалното пречиствателно съоръжение – утаител, са установени силно оцветени отпадъчни води в тъмносиньо, както и следи от други цветове. Взети са проби отпадъчни води от точката на заустване в градската канализация, отвеждаща ги към колектор „Трети март„. Резултатите ще бъдат ясни до седмица.

От екоинспекцията обясняват, че дружеството се занимава с производство и печат на опаковки от велпапе (картон). Фирмата е един от четирите потенциални източници на оцветени води, установена при състояла се извънредна инвентаризация през изтеклата година. По предписание на екоинспекцията дружеството е сключило договор с „ВиК“ – Русе, с което са определени норми за максимално допустими концентрации на вредни вещества в отпадъчните води. Предстои последващ контрол.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!