BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Протест срещу тол системата на Дунав мост

Превозвачи от Русе, Разград, Шумен и Силистра излизат на протест, като настояват стартът на тол системата да бъде отложен.

Основните им искания са да бъдат преразгледани цените, както и условията по придобиване на бордови устройства с двугодишен договор.

Спорен остава въпросът ще имат ли възможност превозвачите да купят устройствата или трябва да сключат договор за тяхното ползване срещу месечна такса за обслужване.

“Договорът, който се предлага, е за 2 години, но какво се случва ако в рамките на 1 година, да речем, фирмата преустанови дейността си? Ще плаща още 1 година?”, попита  Емил Николов от Съюза на международните превозвачи, цитиран от TVN.

Според АПИ, договорът, който е сключен с доставчиците, предоставя и възможност както за купуване, така и за ползване под наем.

„Какъв метод са дали самите доставчици за достъп, те са избрали единия от възможните начини, защото икономически очевидно този начин за тях е по-изгоден”, обясни проф. Олег Асенов, член на Управителния съвет на агенцията.

На въпрос защо договорите на този етап са единствено за наем той отговори:

„Както превозвачите са стопански субекти и работят, защото трябва да се развиват, така и националните доставчиците най-вероятно следват икономическа логика, за да предлагат бордовите устройствата само под наем.”

Протестът ще се състои на 27-ми февруари от 11:00 часа на кръговото на Дунав мостРусе.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!