BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Областният управител на Русе свиква общинските съвети

Първата общинска сесия ще се проведе в община Ценово на 9 ноември

Първите тържествени заседания с полагане на клетва от новоизбраните общински съвети насрочи областният управител на Русе Данаил Ковачев. Сесиите ще се проведат по график, като първата се очаква да бъде в община Ценово. Там сесията е насрочена за 10:00 часа на 9 ноември /четвъртък/. На същата дата, но от 12:30 часа ще се проведе първо заседание на Общинския съвет в Борово. На 10 ноември /петък/ от 11:00 часа ще се проведе заседание на Общинския съвет в Бяла.

Съгласно Закона първото заседание на новоизбрания общински съвет се свиква до 14 дни след обявяване решението за избор на местен парламент. Новоизбраните съветници и кметове полагат клетва и подписват клетвен лист в присъствието на областния управител или негов представител, на председателя на Общинската избирателна комисия и граждани.

В първото заседание на новите Общински съвети се провежда и процедура по избор на председател. Преди това тази длъжност се изпълнява от най-възрастния избран съветник.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!