BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Заболяване на подсъдим отложи делото за убийството на Ери Пехливанян

Здравословното състояние на Михаил Михов не позволява да се конвоира, съобщиха от съда

Великотърновският апелативен съд отложи за 15.01.2024г., делото за отвличането грабежа и бруталното убийство на собственичката на аптеки Еранухи Пехливанян в Русе. Причината – невъзможност на единия подсъдим, Михаил Михов, да се яви, тъй като здравословното му състояние не позволява да се конвоира, съобщиха от Съдебната палата.

57-годишната собственичка на аптеки бе похитена на 11 януари миналата година.

Подсъдими по процеса са Гарабед Веринян (роден през 1972г.) и Михаил Михов (роден през 1966г.).

През май т.г. Окръжен съд – Русе е признал подсъдимите за виновни в това, че в Русе, в съизвършителство помежду си отвлекли Еранухи, като един от бандитите се представил за служител от състава на Министерство на вътрешните работи. Двамата са признати за виновни и в това, че отнели със сила пари в брой- в лева и евро, на обща стойност 65 000 лева от владението на бизнесдамата, като след това я удушили, за да прикрият другите престъпления.

Съдът групирал определените наказания за всяко от отделните престъпни деяния на подсъдимите, като ги е увеличил с 5 години лишаване от свобода и осъдил Гарабед Веринян и Михаил Михов на по 25 години лишаване от свобода при строг режим и конфискация на ½ от имуществото.

Двамата подсъдими са осъдени да заплатят солидарно като компенсация за причинените от тях неимуществени вреди 500 000 лв. на близките, както и да възстановят откраднатите 65 000 лв.

Делото в Апелативен съдВелико Търново е образувано на основание въззивен протест от ОП-Русе и въззивни жалби от двамата подсъдими и от частните обвинители и граждански ищци.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!