BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Обвиняем за разпространение на наркотици задържан под стража

Час и половина след изтичане на вчерашния работен ден продължи съдебното заседание по искането на Окръжна прокуратура – Русе за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража срещу 28-годишния К. К., привлечен като обвиняем за извършено престъпление при условията на продължавано престъпление, на четири пъти, без надлежно разрешително придобил и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества.

За това престъпление в Наказателния кодекс са предвидени наказания лишаване от свобода от две до осем години и глоба от 5000 до 20000 лв.

Окръжен съдРусе счете, че е налице обосновано предположение за авторството на деянието, както и реална опасност обвиняемият да се укрие и извърши друго престъпление. Последната се извежда от наличието на предходно осъждане, в изпитателния срок на което е извършено настоящото деяние.

В един продължителен период от време, обвиняемият създал значителна по размер мрежа за снабдяване с наркотици на множество лица. Според съда това сочи за една завишена степен на личната му обществена опасност, както и, че предходното наказание е било необосновано снизходително. Освен това, от материалите по досъдебното производство става ясно, че обвиняемият не работи и няма законни доходи, което не съответства на установения с доказателствата по делото жизнен стандарт.

„Това, наред с вероятността за налагане на нови тежки наказания от вида лишаване от свобода, мотивират извод за едновременно наличие на реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление от същия вид с цел придобиване на средства или такова с цел да осуети попълване на делото с доказателства, ако бъде взета по-лека от поисканата мярка за неотклонение.“ – с тези мотиви съдът взе най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на обвиняемия К. К.

Определението на Окръжен съдРусе може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!