BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Мерят температурата на всяко дете преди да влезе в детската градина

Детските градини в Русе имат пълна готовност да отворят врати утре, съобщиха от общинската администрация

На територията на общината има 19 детски градини. Допреди затварянето им заради пандемията с коронавируса те са били посещавани от 4202 деца. От предварително попълнените анкетни карти с родителите става ясно, че едва 1629 деца ще се върнат обратно в детските градини утре. Яслите ще бъдат посещавани от 382 деца от общо 679.

Призивът на местната управа е децата, за които има кой да полага грижи в домашни условия, да си останат вкъщи и да изчакат края на извънредната обстановка.

От кметството информират, че температурата на всяко дете ще бъде измервана преди да влезе в детската градина. В заведенията предстоят и проверки от Регионалната здравна инспекция, както и от Инспекцията по труда. Експерти ще следят за това дали се спазват всички условия за безопасност на работа.

От местната управа съобщиха още, че 1041 деца завършват четвърта група в детските градини в общината, а 936 са подадените към момента заявления за постъпване в първи клас през новата учебна година.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!