BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кой е собственик на уличните телефони в Русе?

Налична ли е в Община Русе информация, относно броя улични телефони и мястото, на което са разположени? Ако е налична такава, моля същата да ми бъде предоставена?

До Кмета на Община Русе

ПИТАНЕ от Кънчо Йорданов общински съветник от групата на „ПАТРИОТИТЕ-ВМРО“

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН КМЕТ,

На територията на Община Русе има разположени множество улични телефонни автомати. Преди години същите представляваха изключително удобство за жителите и гостите на гр. Русе.

След масовото навлизане на мобилните телефони на достъпна цена за гражданите уличните телефони останаха неизползваеми. Същите са мръсни и неугледни. Кабините им са се превърнали в място за лепене на реклами. В пощите не се продават фонокарти и единственото за което могат да бъдат използвани е за спешно обаждане на телефон 112.

Във връзка с изложеното по-горе, моите въпроси към Вас, господин кмет, са следните:

  1. Налична ли е в Община Русе информация, относно броя улични телефони и мястото, на което са разположени? Ако е налична такава, моля същата да ми бъде предоставена?

  2. Кой е собственик на уличните телефони, разположени на територията на Община Русе?

  3. Какъв е размерът на наемните вноски, които следва да се заплащат от собствениците на уличните телефони и заплащат ли се такива? Ако не се заплащат, от кога е преустановено плащането и по каква причина? Имали наличие на пропуснати ползи за Община Русе, и ако има в какъв размер са?

  4. Какви действия ще предприемете, с оглед привеждане в приветлив вид на телефонните апарати и кабините?

Настоящото питане е съгласно чл. 104 от ПОДОбСНКВОА и молим на него да ни бъде отговорено както писмено, така и устно.

С уважение: Кънчо Йорданов

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!