BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Биляна Дудова: Посвещавам медалите си на моята майка, която почина!

Сигурна съм, че където и да е тя на небето се радва и гордее с мен

Шампионката в кат. до 59 кг на европейското първенство по борба Биляна Дудова посвети златния медал на починала си майка. Днес Дудова и голяма част от националите ни се прибраха от Варшава (Полша), където завоюваха пет отличия – четири от тях при жените, предава bTV.

Освен златото на Дудова, Миглена Селишка и Юлиана Янева грабна сребърни медали, а Евелина Николова взе бронз. При мъжете Мирослав Киров спечели сребро.

В момента, като пристигнах на българска земя, се чувствам още по-щастлива. Чак се разчувствах. Неописуемо е да се трудиш страшно много и да спечелиш злато, да видиш труда си позлатен. Това е безценно. Радвам се че успях да зарадвам всички българи.“, коментира Дудова.

Този медал и всички мои медали ги посвещавам на моята майка, която почина. Всяка една титла и медал посвещавам на нея. Винаги се боря за нея. Липсата и е незаличима, но съм сигурна, че където и да е тя на небето се радва и гордее с мен.

Само може да ме радва това, че от нас се очакват винаги успехи. Това е доказано през годините със спечелените за България медали. Дава ни самочувствие. И когато стъпим на тепиха, това си личи, защото всички подхождат към нас с голям респект.“, заяви треньорът на националния ни отбор (жени) Петър Касабов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!