BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Хората в Ценово са силно притеснени

Възрастна жена беше пребита и ограбена в русенското село Ценово

По непотвърдена информация мъжът е разбил с крак външната врата на къщата, а вътрешната отключил с шперц. Може би жертвата и извършителят са се познавали.

Преди полунощ млад мъж разбива входната врата на двора, прави същото с тази на къщата. Нахлува, заплашва възрастната жена с убийство, след което я пребива и насилва. Открадва последните ѝ 100лв., след което отново я заплашва и побягва в неизвестна посока.

От изживения шок и ужас жената първоначално не подава сигнал в полицията. Това се случва чак на сутринта, когато е открита от съседи.

Хората в Ценово са силно притеснени, защото до този момент не са имали подобен случай, предава БНТ.

Борислав Ангелов – съсед: Никога не е ставало в Ценово такова нещо и тука в нашия квартал и аз съм много разтревожен. Предполагам, от Раданово идват тука едни, дърва карат и тя общува много с такива хора и най-вероятно са я опознали и станало тъй.

Петър Димитров – съсед: Кой няма да се притеснява, всеки се притеснява.02.51 На нищо не прилича вече. Заключваме, иначе няма какво друго. То като ще мине, ще намери откъде да влезе. Туй не го спира такъв, крадец, изнасилвач-тях не ги спира нищо.

Вчера през целия ден селото беше подложено на абсолютна полицейска блокада. Много патрулни коли минаваха през целия ден, но освен това беше извикана жандармерията, която проверяваше всички коли, влизащи и излизащи от селото.

По непотвърдена информация възможно е извършителят да е от село Раданово, но това тепърва ще се изяснява. Издирването продължава. Блокадата беше премахната късно снощи, но отново има патрули в населеното място.

Жената е била откарана в болница, но в момента е изписана и е при близките си в Русе.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!