BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Стотици паднали рога от благороден елен показаха на изложба в ДЛС „Воден – Ири Хисар“

Стотици паднали рога от благороден елен показаха на изложба в Държавно ловно стопанство „Воден – Ири Хисар“, съобщиха от Северноцентралното държавно предприятие

Изложението се организира за шеста поредна година. В тазгодишния преглед своите експонати са представили териториалните поделения на Северноцентралното държавно предприятие, стопанствата от Североизточното държавно предприятие, а от Югоизточното държавно предприятие се включило ловното стопанство в Несебър.

Домакините от ДЛС „Воден-Ири Хисар“ са показали най-голямата сбирка за сезон 2021 година – рога от общо 285 благородни елена, като 81 от тях са били представени с поредици от две до пет години назад. Най-тежките рога на изложбата – чифт с тегло на двата рога 6,900 кг + 6,500 кг, били представени от Държавното ловно стопанство в Русе. ДЛС „Несебър“ се е отличило с най-дългата поредица от седем поредни години паднали рога на един елен. Внушителна колекция представили и ловното стопанство в Попово.

Директорът на Северноцентралното държавно предприятие инж. Цветелин Миланов е заявил, че събирането и прегледа на падналите през сезона рога от благороден елен е важно ловностопанско мероприятие, защото по този начин се добива ценна информация за състоянието на популацията от благороден елен и нейните трофейни качества.

В рамките на събитието е била открита и фотоизложба на фотографа инж. Цветомир Цолов с фотоси от живописните кътчета в района на „Воден-Ири Хисар“.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!