BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

След обиските: Повдигат обвинения на братя Бобокови

Обвиняеми са 10 души по случая с организираната престъпна група за внос на отпадъци – 7 за участие в престъпна група с користна цел и с участие на длъжностни лица.

Това съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева, предаде репортер на БГНЕС.

На един от участниците в групата е повдигнато вторично обвинение за управление на опасни отпадъци. Спрямо 4-ма ще се отправи искане за най-тежката мярка задържане под стража. Спрямо 2-ма ще се иска домашен арест, а по отношение на един участник ще се определи мярка парична гаранция в размер на 1 млн. лева, добави Милева.

В качеството на обвиняеми са привлечени още трима за данъчни престъпления, по отношение на тях са определени парични гаранции според тяхното семейно и имуществено положение. На над 40 адреса са извършени разследвания, иззети са документи, договори, пълномощни, луксозни автомобили, ценни вещи. В жилището на А. Б. е иззета цветна снимка, на която са изписани на гърба й имена на публични личности, някои убити през годините, срещу имената на всеки от тях са записани големи суми пари от порядъка на 70 млн. долара, 100 млн. лева, 120 млн. лева, 300 млн. лева. От жилището на П.Б. са иззети автобиографии и снимки на длъжностни лица от Министерството на правосъдието и МРРБ, както и автобиография и снимка на магистрат, наблюдаващ прокурор по дело на Васил Божков за тежки престъпления, добави още Милева.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!