BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Само 22 русенци са регистрирали кучетата си в общината

22-ма са собствениците на домашни кучета, които са регистрирали любимците си в Община Русе от началото на годината досега

Регистрацията и чипирането са задължителни, а за притежанието на домашно куче ежегодно и еднократно се заплаща такса по Закона за местните данъци и такси, напомниха от Община Русе.

Освободени от годишна такса, но не и от регистрация, са кастрираните животни, питомците на лица с увреждания, служебните, ловни и охраняващи селскостопански добитък кучета.

Таксата за притежаване на куче е 25 лева, а приходите от събраните такси постъпват в общинския бюджет и се използват за мероприятия, свързани с намаляване броя на безстопанствените кучета. Чипирането също е задължително при навършване на 6 – седмична възраст или в 7-дневен срок от придобиване на куче над тази възраст собственикът трябва да го регистрира при ветеринарен лекар и в Община Русе. При кражба или при изгубване чипирането доказва правото на собственост на стопанина.

Регистрацията и чипирането ще помогнат кучетата и техните собственици да бъдат проследими от контролиращите органи. Крайната цел е да бъде овладян проблемът с масовото изоставяне на домашни любимци и с нарастващия брой бездомни кучета.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!