BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Русе става регионален център на ДАИ

Русе ще бъде един от 8-те града в страната, в която ще бъде изградена регионална дирекция на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“.

Това става ясно от промените в Устройствения правилник на агенцията, утвърдени на последното правителствено заседание. Останалите дирекции ще бъдат в София, Пловдив, Бургас, Варна, Стара Загора, Плевен и Враца.

Съгласно утвърдените промени 27-те областни отдела се трансформират в 8 регионални дирекции, като целта е да се оптимизира и подобри цялостната дейност на агенцията и да се увеличи ефективността на контролната и административно-наказателна дейност.

В същото време, за обезпечаване на административното обслужване и изпитите, провеждани от агенцията, е предвидено сформирането на областни отдели в рамките на съответната регионалната дирекция.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!