BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Русе се превърна в арена на спортните танци

През уикенда се проведе 37-ото издание на Международния турнир по спортни танци WDSF International Open “Rousse 2023”

Той се организира от Спортен клуб „Настроение” и Община Русе, и е за Купата на кмета. В него участие взеха над 480 танцови двойки от 16 държави.

На тържественото откриване заместник-кметът Димитър Недев приветства гостите и участниците в турнира, като благодари на всички за участието им в надпреварата и им пожела успех. В знак на благодарност организаторите му връчиха плакет за подкрепата и съдействието, които оказва Община Русе за развитието на атрактивния спорт в града ни.

Танцовите двойки на СК „Настроение” се представиха отлично в състезанието, като в националния фестивал на първо място в многобоя във възрастова група до 9 години се класираха Йордан Петков и Атина Деспотова, а на трето място в многобоя до 11 години се класираха Даниел Стойчев и Ана Илиева.

В стандартните танци са класираха Еркан Мехмедов и Диляра Мадан, като същата двойка зае второ място в латиноамериканските танци. На първо място в категориите „стандарт“ и „латина“ се класираха Лъчезар Златков и Йоана Донева. Общият брой на танцовите двойки от СК „Настроение“, които се включиха в националния и международния турнир, беше 12.

В международното състезание танцовите двойки от СК „Настроение“ заеха следните места:

– Йордан Петков и Атина Деспотова – първо място „латина“, второ място „стандарт“;

– Борислав Йорданов и Александрина Друмева – трето място „латина“, четвърто място „стандарт“;

– Еркан Мехмедов и Диляра Мадан – юноши старша възраст – седмо място „стандарт“ и седмо място „латино“ от двадесет и три танцови двойки;

– Лъчезар Златков и Йоана Донева – седмо място при младежи в стандартните и латино танците;

– Радостин Коларов и Гергана Дякова – финалисти на „райзинг старс“ – в „латина“ и „стандарт“, финалисти на Интернешънъл оупън „стандарт“ и „латина“;

– Илия Добрев и Дария Посипай – първо място в Интернешънъл оупън стандартни танци /състезанието с най-висок ранг/.

Турнирът WDSF International Open “Rousse 2023” е включен в официалния спортен календар на Българската федерация по спортни танци /БФСТ/ и в официалния спортен календар на Световната федерация по спортни танци /WDSF/.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!