BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Русенски полицаи завоюваха шампионски титли в състезанията по Полицейска лична защита и карате

Русенските полицаи се връщат с 5 купи и 10 медала от първенствата, проведени вчера и днес в Смолян.

В изпълнение на Вътрешните правила за реда за организиране и провеждане на тренировъчната и състезателната дейност на служителите в МВР и утвърдения спортния календар на „Спортна асоциация – МВР“ за 2019 година, вчера и днес в град Смолян се проведе НАЦИОНАЛНА КУПА „БЪЛГАРИЯ“ по Полицейска лична защита и карате за служители на МВР.

Служители от Областна дирекция на МВР – Русе, отново взеха участие в първенствата. Русенската дирекция представиха петима състезатели – Александър Йорданов, Светослав Бодуров, Теодор Иванов, Станислав Георгиев, Милен Атанасов, под ръководството на Станислав Станчев, главен инструктор по полицейска лична защита в ОДМВРРусе.

Състезанията са организирани и проведени по правилата за полицейска лична защита – съгласно Общия регламент за организиране и провеждане на републиканския преглед по полицейска лична защита за 2019 г. и за карате – дисциплини „ката“ и „кумите”, съгласно съдийския правилник на Световната карате федерация (WKF).

Представителите на русенската областна дирекция за пореден път показаха боен дух и спортно майсторство, като отново се представиха блестящо и се връщат с общо 5 купи и 10 медала от първенствата.

В отборното първенство по полицейска лична защита и двата тима на ОДМВРРусе завоюваха призови места. Шампионската титла взе отборът „ОДМВРРусе І“ в състав Александър Йорданов и Светослав Бодуров, които са настоящите (през последните три години) национални шампиони и трети на световното за 2018 г.

Вторият русенски отбор „ОДМВРРусе ІІ“, в състав Теодор Иванов и Станислав Георгиев, зае трета позиция на призовата стълбица.

В индивидуалното класиране в „карате“, шампионската позиция на първото място в категория до 75 килограма, завоюва русенският състезател Светослав Бодуров. В категорията до 84 килограма служителят на ОДМВРРусе Александър Йорданов се класира на второ място.

В отборното класиране на карате ОДМВРРусе завоюва втора позиция.

*****

Спортът „Полицейска лична защита” е създаден за практикуване от служителите с полицейски правомощия и се явява съществена част от целия процес на обучение в системата на МВР. Дисциплините са с подчертано специализиран характер и симулират ситуации близки до реалните. Независимо, че придобитите умения се изграждат в един процес, подчинен на спортни правила, необходими са решителни, безкомпромисни и творчески действия. Постигнатите спортни резултати са показател за равнище на професионална подготовка.

Целта при упражняването на спорта „Полицейска лична защита” е изграждане и запазване на постоянно високо ниво на тренираност на полицейските служители през целия трудов път.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!