BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Русенският университет получи 3 приза на Наградите „Русе“

Русенският университет бе удостоен с 3 приза на Наградите „Русе“ 2020 в област „Образование и наука“.

Това стана снощи на официална церемония в зала „Европа“ на Доходното здание, предава Кис 13.

Създаден през 1945 година като първото извънстолично висше техническо училище, днес Русенският университет изправя ръст като един от най-авторитетните многопрофилни университети в България, с лидерски позиции в трансграничния регион и Дунавското пространство и с изграден престиж в Европа и света.

Университетът предлага широк спектър от акредитирани 50 бакалавърски, над 100 магистърски и 52 докторски програми по 23 професионални направления в 8 от 9-те области на висше образование в България. Всички специалности са изцяло съобразени с потребностите на пазара на труда и интересите на кандидат-студентите в Русе, областта и останалите региони, в които е позициониран университетът – Разград, Силистра и Видин.

Русенският университет разполага с висококвалифициран преподавателски състав с интердисциплинарен профил и публикации в реномирани международни издания. Висшето училище е движеща сила за развитието на Русе и региона – с квалифицираните професионалисти, които подготвя за местните компании и публичния сектор, с трансфера на иновации към индустрията, с ползотворното сътрудничество с всички работодателски организации и с финансовия принос към икономиката на града и региона.

С награда „Русе“ бе удостоен ръководителят на катедра „Европеистика“ проф. д.н. Владимир Чуков – за цялостен принос и дългогодишна дейност в областта на висшето образование и наука. Награда Русе получи и ръководителят на катедра „Телекомуникации“ доц. Георги Христов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!