BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Русенският театър отваря на 1 юни

Ясни са датите на първите театрални постановки в Русе

От 1 юни отваря Русенският театър като се подновяват репетициите.  Първите спектакли ще са на 17-ти и 30-ти юни. Културният институт кани публиката на  17-ти юни с комедията „Двама съвсем голи мъже“, чиито автор е френският драматург Себастиан Тиери. Постановката е режисирана от Николай Урумов със специалното участие на Михаил Билалов и обичаните русенски актьори Йовко Кънев, Кристиана Ценкова и Петя Венелинова. Второто заглавие в месечния афиш ще бъде „Изненадата“ с участието на Мария Сапунджиева, Филип Аврамов, Ясена Господинова и Тони Тончева. Местата в залата са редуцирани до 180, а зрителите ще сядат през две седалки, независимо дали са група или не.

Гражданите, които притежават билети за отменен спектакъл, могат да ги презаверят или върнат на касата на театъра от 1-ви юни. Билетния център ще работи със стандартно работно време от 10.00 до 18.00 часа с почивка от 14.00 до 14.30 часа. В момента на презаверка или връщане зрителите ще получават талон за 30% отстъпка от цената за следващ спектакъл от репертоара на театъра. Този жест на благодарност театърът прави към своята публика, която избра да остане в домовете си и показа отговорност към усилията на Община Русе в кампанията „Остани вкъщи“, мерките взети от правителството и призивите на артистите за дисциплина и самосъзнание.

Спектаклите в зала ще се осъществяват при строги противоепидемиологични мерки. Екипът на театъра напомня на зрителите, че е необходимо да носят маски през цялото време на престоя им в сградата и салона. Служителите на русенския театър ще следят за стриктното спазване на правилата за безопасност и ще извършват своевременна дезинфекция на салона и повърхностите, с които зрителите биха могли да имат контакт.

От 1-ви юни се възобновяват и репетициите на „Балканска сватба“ от младия режисьор Ивайло Ненов и Ваня Георгиева, които бяха прекъснати от извънредното положение в страната. Премиерата на новият комедиен спектакъл първоначално бе планирана за 23 април, а новата дата ще бъде обявена в близките дни. Възможно е тя да се състои и есента. През месец юни започват репетиции и на „Суматоха“, чиято премиера ще се състои също в новия театрален сезон 2020/2021.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!