BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Роми ще се ограмотяват преимуществено чрез комикси

Роми ще се ограмотяват преимуществено чрез комикси

Това предложение е „вмъкнато‘‘ в дневният ред под точка №9 на предстоящата общинска сесия, която ще се състои на 23 – ти януари.

За това алармира общинският съветник Дилян Саманджиев от ПП „Възраждане‘“. Самото предложение поражда дискриминация,т.к. е насочено приоритетно към дадено малцинство.

„Проектното предложение е фокусирано върху популяризирането на комиксите сред деца и младежи, част от които представители на уязвими социални групи от малки населени места, преимуществено роми.‘‘ се казва в отказ от текста на предложението.

Живеем в 21- ви век, за нас няма значение от какъв етнос са децата, те не бива да бъдат разграничавани едни от други по този начин, а точно обратното – културата и образованието трябва да събират децата, да ги обединяват, а не да ги пренебрегват по повод етническа принадлежност, социално положение и физическо здраве. Подобряването на достъпа до изкуство и култура е от изключително значение за нашите деца. Изкуството и културата разширяват техният мироглед и поглед към света. Създаването на авторски комикси звучи интересно и творческо, а обогатяването с информация за тяхната история и първия български комикс, би било полезно за всички деца.

Общинският съветник от ПП „Възраждане‘‘ ще потърси вносителя на предложението, за да се намери изход от това, може би, не доглеждане в текста.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!