BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Празничният куверт за Нова година в Русе ще е между 60 и 120 лева

След проваления летен туристически сезон, браншът вече мисли за Новогодишните празници

Въпреки несигурната ситуация около пандемията от COVID-19 хотелите и ресторантите вече предлагат празнични оферти. За да привлекат клиенти, цените тази година са по-ниски и за да направят предложенията си по-атрактивни – предлагат и допълнителни събития, информира БНТ.

Несигурност и ограничения. Така може да се опише ситуацията в бранша за предстоящите зимни празници. От една страна заради изискванията да се спазва дистанция между хората, ресторантите и хотелите трябва да работят на непълен капацитет. Това обаче не е изгодно от финансова гледна точка и заведенията рискуват да са на загуба.

От друга страна, увеличаващите се случаи на заразени с COVID-19 може отново да принуди държавата на обяви извънредно положение и така да се наложи да затворят. Оферти за Новогодишната нощ има, но са в пъти по-малко от миналата година. Какви са цените на предлаганите пакети, провериха екипите ни в страната.

Цените на тридневен пакет за Новогодишните празници в четиризвездните хотели във Варна са между 350 и 700 лева. Интерес към тях проявяват повече българи, отколкото чужденци. Вече има резервации, които не са много по-малко от минали години.

„В последния момент ще вземем решение дали ще предлагаме само куверти. Най-вероятно не или ще бъдат много ограничени, за да могат всички да бъдат спокойни“, каза Стела Деянова, хотелиер.

В Бургас са готови да развиват зимен туризъм чрез интересни събития и фестивали. През ноември хотелиерите в морския град ще привличат уикенд туристи с атрактивни пакети. Първото предизвикателство пред тях е Никулден, който е и празник на града.

„Намаленията ще бъдат, със сигурност, над 20% от обичайната цена, която е на рецепция, стандартна. Предполагаме, че ресторантьорският бизнес също ще се включи“, каза Румяна Гюркан, управител на хотел.

Празничният куверт за Нова година в Русе ще е между 60 и 120 лв. Хората вече се интересуват от офертите, но в същото време се въздържат да правят резервации.

„Имам интерес да празнувам извън дома си, но се притеснявам да плащам предварително, защото така или иначе обстановката в страната е несигурна и очакваме всеки момент да затворят ресторантите и заведенията и да ми изгорят паричките“, каза Розмари Митковска, жител на Русе.

Въпреки че в заведенията се спазват противоепидемичните мерки, ресторантьорите имат притеснения за предстоящите празници.

„Всичко е плахо, с уговорки евентуално да се върнат парите от капарото, което би било дадено. Така че, реално погледнато, бизнесът е в стрес“, каза Красимир Иванчев, ресторантьор.

Единствените притеснения на потребителите са дали няма да загубят парите си, ако отново бъде обявено извънредно положение в страната. Затова някои хотели и ресторанти искат по-малко капаро и обещават, че при най-лошият сценарий парите на клиентите ще бъдат върнати.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!