BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Полицаи гонят неадекватен шофьор в Русе

На 14 септември около 15:10 часа в Русе екип служители на Първо РУ са забелязали движещ се по улица „Тинтява„, в посока булевард „Гоце Делчев“, лек автомобил „Фиат Мареа“ с русенска регистрация.

При подаден звуков и светлинен сигнал водачът на автомобила рязко увеличил скоростта си на движение и се опитал да осуети извършването на полицейска проверка. След предприето от полицаите преследване колата е била спряна на улица „Троян“, до кръстовището с улица „Екатерина Каравелова“, а водачът е заловен при опит да избяга, изоставяйки автомобила, в който е бил сам.

Изяснена е самоличността му – 22-годишен русенец. Екип пътни полицаи са изпратени за допълнителни проверки, при което се е изяснило, че младият мъж е управлявал превозното средство в срока на наложено по административен ред лишаване от правоуправление за 24 месеца, във връзка с отказ да бъде тестван за употреба на алкохол и за наркотични вещества и/или техните аналози, освен това на автомобила е била изтекла и задължителната застраховка „Гражданска отговорност“.

Пред контролните органи той категорично отказал да бъде тестван за употреба на алкохол и за наркотични вещества и/или техните аналози. Издали са му талон за изследване, но той отказал да го подпише. Във връзка с всичко констатирано от полицейските служители, на 22-годишния са били съставени общо 5 акта по ЗДВП и КЗ.

Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и срещу водача е образувано бързо производство по описа на ОД МВР – Русе.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!