BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пожар в жилищен блок в центъра на Русе

Пожар избухна днес към 14 часа в жилищен блок в центъра на Русе.

На място са изпратени две пожарни коли, линейка, полиция, както и екипи на газоразпределителното дружество. Токът в четириетажната кооперация „Венера“ е бил изключен, а малкото обитатели изведени навън, информира Русе Медиа.

Сигналът за инцидента е подаден от живеещия на третия етаж, който усетил над апартамента си пушеци и видял пламъци. На четвъртия етаж живеел само 80-годишният пенсионер Людмил Първанов, който е и единственият, отопляващ се на дърва и печка тип „Чудо“.

Той разказа, че най-вероятната причина за инцидента е жаравата, която изнася да изстива в тенекия на стълбищната площадка. Тъй като в близост до тенекията има горими материали, от пробитата тенекия са паднали горещи въглени, които са предизвикали пушеците и огъня на стълбището.

Самият Людмил не е усетил пожара. Разбрал едва, когато пожарникарите дошли да гасят и го извели навън. Видял единствено пушеците и гъстия задушлив дим. За щастие всички в блока са добре.

Късмет за хората е, че огнеборците са дошли много бързо и са предотвратили пожарът да се разрасне към таванските помещения и покрива. Тогава печката „Чудо“щеше да направи наистина чудо, а сега се е разминало само с уплаха и притеснения, казват живущите.

Вижте какво разказа Людмил Първанов пред Русе Медиа.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!