BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пенчо Милков: РЗИ изнесе невярна информация за състоянието ми

„Дължа ви тези думи и безкрайна благодарност за подкрепата!“

Тези думи написа кметът на община Русе Пенчо Милков в отговор на критиката от РЗИ, че проявил безотговорност при проявата на симптоматика на КОВИД-19. Ето и пълното му изявление:

„Пневмонията ме принуди да се спра и да работя легнал, с компютъра в скута и телефон в ръка.

В непрекъсната връзка съм с колегите си от общинската администрация, както и с десетки хора, които ми звънят и се тревожат. Създал съм организация на работа и се действа по задачите. Някои работят дистанционно. Заради ситуацията е възможно да има затрудняване в някои дейности, но се надявам нещата бързо да се върнат към нормалния ритъм. Подготвяме се за следващата общинска сесия на 31 юли.

Двама от заместниците ми също са с положителна проба, но слава Богу са добре. Другите двама са с отрицателна. Бяха изследвани и са под карантина всички, с които сме общували последните дни.

Категорично опровергавам невярната информация от РЗИРусе, че съм имал симптомите суха кашлица и липса на вкус миналата седмица.

Изпитах неразположение и слабост, но то нямаше нищо общо със симптомите, за които ни предупреждават. Неведнъж съм карал неразположения на крак и като адвокат, и като народен представител, и като кмет. Всички ме познават като човек, работещ 7 дни в седмицата по минимум 12 часа и не е чудно, че не съм се спрял от слабост и преумора. Важно е да се знае, че спазвах социална дистанция в срещите си.

При първите неприятни симптоми в понеделник потърсих личния си лекар, оттам снимка и в Белодробната болница – както е редът.

Огорчен и възмутен съм от лъжите, които се тиражират точно в този момент.

Виждате, че десетки нападки, обиди и опити за погазване на личното ми пространство съм оставил без отговор. Жалки са, а омразата не е моят път.

Опитвам се с личния си пример да Ви покажа, че можем да живеем по различен начин – уважавайки другия, без агресия и единно.

Винаги призовавам за единение, без политически лозунги и противоборства. Тези принципи спазвам и в работата си.

Да бъдем на първо място хора, обичащи и работещи за Русе.

Ще продължа по този път и благодаря за силата, която ми давате!“

Пенчо Милков

кмет на Община Русе

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!