BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Отложиха делото за смъртта на Алекс

Апелативният съд във Велико Търново отложи делото за смъртта на Алекс от Бяла за 17 ноември.

Причината e неявяване на трима от свидетелите на сбиването. 18-годишното момче беше пребито на 9 юли 2017 г. пред дискотека и седмица по-късно почина в болница. Обвинен по делото е Валентин Маринов.

3 години след смъртта на Алекс от Бяла свидетели не помнят Валентин да го е удрял

Върховните магистрати разпоредиха делото да се разгледа от друг състав на Апелативен съд-Велико Търново. Припомняме, че Русенският окръжен съд постанови 20 години затвор за Маринов за умишлено убийство, но второинстанционният съд го преквалифицира в убийство по непредпазливост и намали присъдата на три години, информира NOVA.

При повторното връщане от ВКС, друг състав даде 4 години затвор за Маринов. Така днес този казус влиза за трети път при втората съдебна инстанция. А близки и приятели на Алекс отново излязоха на протест с надеждата призивът им за справедливост да бъде чут.

Протест с искане за справедлива присъда за убийството на Алекс от Бяла

Събираме се за пореден път, за да искаме справедлива присъда. 4-годишната присъда не може да бъде наречена справедлива. За нас е важно освен спазването на законите да има и морал. Хората нападнали Алекс са с криминални присъди. Не може такива хора да бъдат на свобода”, казва лелята на Алекс – Силвия Панайотова.

Близките добавят, че делото се връща отново, за да се разгледа поведението на убитото момче. Трябва да бъде установено как точно се е случил инцидентът, обясняват те.

Не се касае за убийство по хулигански подбуди, а за деяние, което е по непредпазливост в рамките на член 124 от НК, а именно – умишлено нанесена телесна повреда,в следствие на това е настъпила смърт. Това, според мен, е точната правна квалификация”, обясни Венцислав Великов, адвокат на Валентин Маринов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!