BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Одобриха инвестиционната програма на „ВиК“ ООД – Русе за настоящата година

Одобриха инвестиционната програма на „ВиК“ ООД – Русе за настоящата година. Нейната стойност възлиза на 5 396 898 лв.

Това стана ясно от проведено по-рано през деня заседание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от местното ВиК дружество. Малко над 75% от средствата или 4 071 098 ще бъдат използвани за реконструкция и подмяна на близо 23 км. водопроводи, осигуряващи питейна вода в населените места от региона, както и за подмяна на помпи и други ВиК съоръжения.

1 601 600 лв. от посочените над 4 милиона ще бъдат отделени за град Русе. За отвеждане на отпадните води са предвидени 1 064 800 лв., като с част от тях ще се ремонтират и подменят почти 600 метра тръби. Същевременно са заделени и 261 000 лв. за обслужване и доставка на нова техника в двете помпени станции в Русе и Бяла. В първата се предвижда доставяне на сървъри, инсталиране на съвременна информационна система, реконструкция на кранови пътища и доставка на когенератор. В станцията в Бяла е замислено да се извърши реконструкция на площадков водопровод.

Споменатите по-горе средства са извън изпълняващия се към момента проект за изграждане на канализационна мрежа в кварталите „Средна кула“ и „Долапите“, както и на няколко колектора в т.нар. „Нова махала“ на гр. Русе.  Реализирането на проекта ще доведе до и до пълно покритие на града с канализационна мрежа, отвеждаща към пречиствателната станция, а също така и 100 % пречистване на всички отпадни води. Колкото до нивото на покритие с водоснабдителни услуги в цялата област е 100%. Обслужват се общо 87 населени места чрез 33 водоснабдителни системи. За целта се използват 220 броя водоземни съоръжения.

Заседанието беше водено от областния управител Галин Григоров, а на него присъстваха още заместник областният управител Валентин Колев, главният секретар на Асоциацията Пламен Спасов, кметове на общини, както и управителят на „ВиК“ ООД – Русе Сава Савов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!