BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нов рекорд в броя на оздравелите в Русе

За втори пореден ден от Регионалната здравна инспекция отчитат под 100 заразени с COVID-19 в област Русе

Положителната тенденция се допълва и от нов рекорд в броя на оздравелите. За последните 24 часа са установени 92 нови случая, а излекуваните се увеличиха с още 279, най-много от началото на годината. Припомняме, че най-много оздравели от март миналата година насам имаше на 8 декември – 403-ма. 85 от заболелите през вчерашния ден са от община Русе. По двама новозаразени има в общините Бяла, Ветово и Ценово, както и един в Иваново. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 12731, а преболедувалите 9990. Активните случаи са 2005. По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 386 души, като 53-ма от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 121, като три от тях са за интензивни грижи.

За последното денонощие са починали още четири жени и шестима мъже с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 736, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 429 от тях са мъже, 307 са жените.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на шесто място по заболеваемост в страната. За изминалите 24 часа няма област без нови случаи на коронавирусна инфекция, като с най-малко е Видин – 14.

До момента в областта са извършени 16378 имунизации, като повторна доза са получили 3309 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил. За изминалото денонощие са извършени 536 имунизации.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!