BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

На 17 септември правят първа копка за ремонта на пътя Русе-Кубрат

На 17 септември започва рехабилитацията на близо 47 км от пътя Русе-Кубрат, съобщиха от АПИ

В четвъртък ще бъде направена първата копка, която ще бъде от 9. 30 ч на изхода на село Тетово в посока Ново село. Инвестицията е за над 45 млн. лв., а на копката ще присъства проф. Олег Асенов, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Проектът се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. За по-бързото му реализиране трасето е разделено на два лота – 32 и 33. Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 10 месеца.В лот 32 е 21,5-километровата отсечка в област Русе. Участъкът, който ще се ремонтира, започва от кръстовището с първокласния път I-2 Русе – Варна, преминава през селата Червена вода и Ново село и завършва на 2 км след с. Ново село в посока с. Тетово, пише Русе Медиа.

В лот 33 е 25,2-километровият участък, който започва на 2 км преди с. Тетово, преминава през селата Тетово и Беловец и завършва в гр. Кубрат при пресичането с второкласния път II-49 Кубрат – Разград. Проектът предвижда изграждането на нова конструкция на местата с недостатъчна носимоспособност и полагане на нова асфалтобетонова настилка в целия участък. Ще бъде подобрено отводняването на настилката с възстановяване на банкетите и бордюрите. Отсечката ще е с обновени ограничителни системи, вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка

Ще бъдат ремонтирани и съоръженията по трасето – надлезът над жп линията Русе-Варна при 3-ти км, с дължина 64 м, и мостът при 23-ти км, в района на с. Тетово, с дължина 41 м. На съоръженията ще се извърши подмяна на хидроизолацията, дилатационните фуги, ще се положи нова асфалтова настилка, ще се монтират нови парапети и ограничителни системи.

Изпълнител на строително-монтажните работи на лот 32 е „ИСА 2000“ ЕООД. Стойността на договора е 22 958 701.40 лв. с ДДС. Строителният надзор ще се осъществява от „ТРАНСКОНСУЛТ-БГ“ ООД. Техният договор е на стойност 321 360 лв. с ДДС. Авторският надзор ще изпълни „Трафик холдинг“ ЕООД, с договор на стойност 7 258 лв. с ДДС.

Строително-монтажните дейности на лот 33 са възложени на ДЗЗД „Кубрат“, в което участват „Автомагистрали Хемус“ АД и „Автомагистрали Черно море“ АД. Стойността на договора е 22 307 224,14 лв. с ДДС. Надзорът ще е на „Трансконсулт-БГ“ ООД. Техният договор е за 464 400 лв. с ДДС. Авторският надзор се извършва от „Трафик холдинг“ ЕООД и „ВИА ПЛАН“ ООД. Той е на стойност 9 680 лв. с ДДС.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!