BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Мъж влязъл на крака в болница, но излязъл в количка

Сигнал за потресаваща безхаберност от страна на медицински лица в Русе

Погрешна диагноза, поредица от лекарски грешки в лечението или липса на професионализъм – оставяме на вас да прецените.

Представяме ви един сигнал за преживян кошмар в  УМБАЛМедика Русе“, подаден в платформата на Helpbook.info.

„Здравейте,

възможно е да бъда банален, но ще ви разкажа за преживения кошмар в една Русенска Болница УМБАЛ Медика Русе.

От една година живея в град Русе като се преместих от София с надеждата за по спокоен живот. Разбира се на по-късен етап се сблъсках с работата на Русенските лекари. Първоначално при неврохирург, който веднага като прегледа резултат от скенер реши, че имам дискова херния. Е напълни ме с лекарства, но проблема който имах продължаваше.

Посетих някъде през пролетта и д-р Драганов който е лекар в УМБАЛ Медика, но и в друга частна клиника в близост до Младежкия парк. След кратък разговор ме препрати при хирург в УМБАЛ Медика и при прегледа диагностицира ингвинална херния-ляво. Разбира се съгласих се на операция, като при разговора ми бе заявено, че платното което ще се постави е в размер на 200 лв и не се плаща от НЗОК. Съгласих се и на 15.05.2018 г бях приет за лечение и около обяд вече бе пристъпено към оперативно лечение.

Два дни по-късно бях изписан като според кл. пътека 175 болничния престой е 7 дни и придвижването бе затруднено с инвалидна количка. Значи постъпваш с два крака и те изписват с количка и трудно подвижен.

Според хирурга Д-р Йоцов няма проблем по повърхността на раната, а под нея вероятно се случваше нещо страшно. Единият ден блокиране на левият крак от болка който води до спиране на дишането, а следващият някакъв мишмаш в областта на операцията. Разбира се хирурга от УМБАЛ МедикаРусе сподели, че няма проблем и ме препрати при професор ортопед за да провери лявата става. Последва снимка и скенер на ставата. Няколко дни и виртуална Колоноскопия, ЯМР на малък таз с оглед отхвърляне и определяне на диагноза – всичко това със собствени средства.

При представяне на резултатите всички лекари , извършвали изследванията вдигаха рамене а проблемите продължаваха като постепенно намаляваше социалният статус и работоспособност. Поисках разбира се и т.нар История на заболяването, като лечебното заведение ми бе отказано, но сезирах РЗОК и Изпълнителна агенция Медицински одит за нарушение на права по Закона за здравето.

В началото вече на месец ноември потърсих помощ от софийски лекари специалисти в областта на т. нар. хернии и на 29.11.2018 г. приет в Софийско лечебно заведение. Всичко премина гладко и на първият ден след оперативната интервенция бях на крака, а не в количка и изписан според кл. пътека на 6 ден.

Прибрах се спокойно в Русе и една седмица след това отидох да си взема епикризата и изпаднах в ужас. Първо според цена на хирургично платно с цена 200 лв няма, второ установи се след разреза, че то е малко и е попаднало на място където са нарушени функции на отделителна система.“

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!