BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кварталите “Възраждане“ и „Локомотив“ трети ден са без парно и топла вода

Квартал “Възраждане“ и „Локомотив“ продължават да са без парно и топла вода.

Причината е авария в 530 мм магистрален топлопровод, свързващ северна и южна магистрала за топлоподаване в Русе, съобщи Русе Медиа.

Първоначалният пробив е локализиран до жп линията на Товарна гара. През целия ден вчера е работено от аварийния екип за изрязване на компрометираната тръба и замяната ѝ с нова. В късните следобедни часове е започнало запълване на системата с топла вода, но в 3 часа през нощта днес се е получил нов пробив по същия магистрален топлопровод в района на училище „Братя Миладинови“.

Отново е спряно топлоподаването и екипи работят по отстраняването на аварията. Заварчиците работят на смени, тъй като пространството е тясно и се прави допълнителна вентилация. Очаква се в ранния следобед да започне отново запълването на системата. Ако няма нови аварии, би трябвало до края на днешния ден да бъде възстановено парното и топлата вода в двата квартала.

Оказва се, че и двата пробива са на места, които се намират непосредствено под уличните капаци на топлопровода. Оттам прониква вода, която пада върху тръбите, и предвид третирането с агресивни препарати за сняг, корозията в тези участъци е в пъти над нормалното. На мястото на първата авария над тръбите на „Топлофикация“  минава и водопровод на ВиК, който също е имал проблеми и е възстановен преди време. Течът отпреди ремонта също е увредил целостта на топлопровода.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!