BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Какво включва дългоочакваната реконструкция на булевард „Трети март“

На 1 юни започват строителните дейности по реконструкцията, рехабилитацията и модернизацията на булевардТрети март“ в Русе.

Стойността на проекта е 7 250 000 лева, а срокът за изпълнение на строително-монтажните дейности е 420 дни.

БулевардТрети март“ е в много лошо състояние от години. Реконструкцията и модернизацията на пътната артерия ще се извърши на три етапа, като това включва и ремонт на Сарайския мост, обясни за Новините на телевизия КИС 13 заместник-кметът на Община Русе Магдалина Илиева.

Освен рехабилитация на пътното платно ще бъдат изградени и трасета за движение на велосипеди. В зоната на кръстовищата ще бъде осигурена достъпна среда. Планирано е подобряване на осветеността на булеварда и изграждане на допълнителни елементи за подобряване на пожарната безопасност.

Ще бъде изпълнена i изцяло нова сигнализация с пътни знаци и маркировка. Предвижда се изграждането на система за видео наблюдение и следене на трафика.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!