BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започна източването на горивото от дерайлиралите цистерни

До момента е прехвърлено половината количество бензин

Започна източването на горивото от цистерните, които дерайлираха вчера край Ветово. До момента е прехвърлено половината количество бензин. На място продължават да работят и експерти от Националния борд за разследване на произшествия в транспорта, информира bTV.

Товарната композиция вече е изтеглена от жп линията, като са останали само дерайлиралите цистерни. Мястото на катастрофата продължава да е отцепено, но няма опасност за близките населени места.

От националния Борд за разследване на произшествията в транспорта съобщиха, че са отправили искане за допълнителни експертизи, които да изяснят причините за инцидента. Версиите, по които се работи, засега са три.

От гледна точка на измерване на железния път на мястото на дерайлиране, съответно подвижния състав шестия вагон, който се установи по ред на дерайлиране и съответно режима на возене. Скорост превишена няма, не мисля, че има към тоя етап, поне от устните потвърждения на локомотивните бригади. Скоростта е варирала от 16 до 20 км“, заяви Бойчо Скробански, зам.-председател на Националния борд за разследване на произшествия в транспорта.

Направена е организация тази нощ да се работи, докато не се източат трите цистерни, които са най-рискови. Включително с колегите от превозвачите, с фирмата, която ни осигурява помпа и логистиката на източване, вагони, локомотивни бригади, локомотив“, каза Борислав Аврамов, главен ревизор в НКЖИ.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!