BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Живакът удари 20 градуса в Русе

Оправдаха се очакванията за затопляне днес – 20° във Велико Търново и Русе, 19° в Силистра, 16° в София. По-хладно остана по Черноморието, едва около 10°-11°, където вятърът и днес беше от морето.

Утре предстои промяна. Ще бъде много ветровито. Жълт код за умерен, временно силен северозападен вятър, с пориви до 80-90 км/ч, е обявен в почти цялата страна. С него ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижат, информира БНТ.

Максималните ще са от 6° по високите полета на Западна България до 16°-18° в Югоизточна, където преди обяд все още ще духа умерен и силен, но все още югозападен вятър. Облачността ще е по-често значителна и ще има валежи от дъжд, значителни в югоизточните райони. С понижението на температурите на места в Северна и Западна България дъждът ще се примесва със сняг.

Температурите рано сутринта ще са между 0° и 5°, в София, както и днес – около нулата, на морския бряг – от 5° до 7°.

Ветровито време и в планините, но там с валежи предимно от сняг. Под около 1400 метра ще вали дъжд. Ще духа силен, по високите и открити части – до бурен западен вятър и с него нахлува студен въздух. Температури в курортите – от 1° до 4°, на Алеко – малко под нулата.

Силен вятър, застудяване и валежи и почти навсякъде на Балканите утре. Причината – поредният следиземноморски циклон. Дъжд и сняг ще вали в голяма част от Западна Европа. Там, както и в централната част от континента, температурите ще останат по-ниски от обичайните за началото на април.

У нас в четвъртък ще остане ветровито и сравнително студено. Ще е по-често облачно, но само на отделни места ще превали слаб дъжд, в Предбалкана и високите полета в Западна България и сняг. До края на седмицата ще е предимно слънчево; дневните температури ще се повишават бавно и в неделя максималните ще са между 12° и 17°.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!