BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ето как изглеждат първите междублокови пространства със средства от Община Русе

Одобрени са първите проекти за облагородяване на междублоковите пространства в Русе

Първите проекти по фонд  „Граждански инициативи“ на Община Русе получиха своето одобрение. Те са свързани със засаждането на многогодишни растения в градинките между жилищните блокове в града и обособяването на зони за отдих за живущите в тях.

Според правилника на фонда предстои авторите им да сключат договор с Община Русе за предоставяне на средства и/или инструменти, с които те ще реализират идеите си.

Гражданите, чиито инициативи са одобрени за финансиране и са подписали договор, получават плащане в размер до 300 лв. (в зависимост от заложения от тях бюджет) по заявената банкова сметка на името на кандидата и в срок, посочен в договора. Плащането може да се извърши и в брой на касата на Община Русе след представяне на подписан договор.

След приключване на дейностите комисия от общински експерти ще удостовери изпълнението на проекта и съответствието с разходваните средства.

Желаещите да се включат със собствени проектни идеи трябва да подадат заявление за кандидатстване в Деловодството на Община Русе на пл. Свобода 6.

Правилника за кандидатстване ще откриете тук.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!