BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ден на отворените врати в Окръжен съд – Русе

Във връзка с реализиране  Плана за действие на  Висшия съдебен съвет за изпълнение на Комуникационната стратегия на съдебната власт 2014-2020, на  24.10.2019 год. (четвъртък) от 10.30 до 16.00 ч. ще се проведе  „Ден на отворените врати“ в Окръжен съд-Русе.

Инициативата цели да спомогне за повишаване на правната култура на гражданите, за постигане на по-добра информираност и за изграждане на доверие в работата на съдебната система.

Програмата за деня включва:

10.30 ч. – Симулативен съдебен процес – в зала № 7 на втория етаж на палатата студенти от Юридическия факултет на РУ „Ангел Кънчев“ гр. Русе ще разиграят симулативен граждански процес, по време на който ще бъде разгледан ревандикационен иск.

13.45 ч. – Награждаване на победителите от обявения конкурс за ученическо есе на тема „Законът и справедливостта“. Събитието ще се проведе в зала № 7 на втория етаж.

14.00 ч. – Симулативен наказателен процес по приказка за Хитър Петър. Отново в зала № 7 шестокласници от МГ „Баба Тонка“ гр. Русе ще представят своето виждане по темата.

В Деня на отворените врати в зала № 8 и зала № 9 гражданите ще имат възможността да присъстват в съдебно заседание по насрочените за деня граждански и наказателни дела.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!