BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Горски стреля по мъж в село Сваленик

Мирослав Атанасов от с. Сваленик сигнализира, че служител на Държавно ловно стопанство “Дунав” е стрелял по колата му и след това му е нанесъл побой.

Мирослав разказва, че на 19-ти февруари се намира на черен път в района на с. Сваленик с автомобила си. Изведнъж се появяват два джипа на стопанството, които препречват пътя му. Единият от тях минава от едната му страна и одира колата му. След това слиза мъж, който замахва с метална тръба към превозното средство на Мирослав. Уплашен от случващото се, той моментално потегля към главния път и се отправя към дома си в с. Сваленик, съобщи ТВН.

“Чух изстрели зад гърба си, 5-6 изстрела. И погледнах от лявата си страна, до мене се изравнява джип, черен с отворен прозорец и насочен пистолет срещу мене. И аз си отбих от платното и спрях. Слизам от колата и тая кола, дето е след мене стрелял, спира на две крачки от лявата страна. Излизам от колата и викам: “Господине, защо стреляте по мене защо искате да ме убиете?”. Той пристъпва две крачки и ме удря от лявата страна два пъти с пистолета, и аз губя съзнание, и падам на земята, нали за миг, и започва да ме рита.”, разказва Мирослав.

Тогава пристига и вторият джип, в който е колегата на горския, нанесъл побоя. Именно той спасява Мирослав, като прекратява случващото се.

На място е повикан екип на МВР и на Спешна помощ. Мирослав казва, че горският си признал пред полицията, че е стрелял по колата.

“Казах им “дайте да отидем да ви покажа откъде тръгва цялата работа” и те казаха “няма смисъл”. И това ми направи впечатление, че двамата бяха седнали, когато пишеха обяснения, в джипа един до друг, подхилват се и си преписват. Казах на полицая “защо позволявате тия работи” и той каза “нека си пишат каквото си искат”.

От МВР потвърдиха, че е имало подобен случай. Според тяхната информация Мирослав не се е отзовал на сигнал на горските да спре автомобила за проверка и той е одрал тяхната кола. Когато е спрял, се оказало, че няма свидетелство за правоспособност. Мирослав не отрича последния факт и е готов да понесе наказанието си за него. Повече информация по случая обаче от МВР не могат да дадат, защото е образувано досъдебно производство и тече разследване.

Мирослав има издадена съдебномедицинска експертиза от болницата в Русе. Тя заключава, че “описаните увреждания са резултат на действието на твърди тъпи предмети и по давност могат да бъдат получени, както се съобщава в предварителните сведения на Мирослав”.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!