BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В участъка на дерайлиралия влак скоро е имало ремонт

Катастрофата от птичи поглед

Товарна композиция с цистерни, превозващи бензин, дерайлира между гарите Ветово и Сеново в Русенско. Инцидентът е станал през нощта, като е имало и изтичане на гориво от две от цистерните. За щастие, не се е стигнало до взрив и пожар. Няма и пострадали хора.

Първото, което направихме, беше така, че да обезопасим района. След обезопасяването започнаха действия по изтичане на гориво, тъй като имаше изтичане на гориво от 2 от цистерните. Направихме всичко възможно с подръчни средства да ги запечатаме, да спрем изтичането на гориво„, каза директорът на ОДПБЗН Русе ком. Валентин Красналиев, предава Bulgaria On Air.

Композицията, собственост на частна компания за жп превози, е пътувала от Русе за Каспичан. Тя е била от 28 вагона с два локомотива.

В участъка скоро е имало ремонт. Подменяни са траверси.

В момента тече текущ ремонт в този участък. Поради тази причина, скоростта в мястото на дерайлиране е 25 км/час. Преди това са се движили много други влакове и не е имало никакви проблеми„, каза главният ревизор в Национална компания „Железопътна инфраструктура“ Борислав Аврамов.

Разследването на причините за инцидента вече е в ход.

Очакваме най-добрите специалисти по подобни произшествия да дойдат на място и да ни помогнат при извършването на огледа. По време на разследването предстои да установим има ли нарушени правила за безопасност при движението на железопътния състав. Опасност, разбира се, потенциална е съществувала, с оглед вида на горивото, който е транспортиран и неговото количество„, коментира прокурорът от Окръжна прокуратура – Русе Георги Георгиев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!