BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Въпреки възраженията: Приеха новата транспортна схема на Русе

Утвърдиха новата транспортна схема на Община Русе.

Това стана на днешното заседание на Общинския съвет. След повече от 2 часa дебати, предложената схема бе приета с 37 гласа „За“, 1 „Против“ и 6 „Въздържал се“, предаде Кис 13.

„Действащата транспортна схема на Русе е отпреди 35 години“, обяви в защита на решението заместник-кметът Страхил Карапчански. От представянето на проекта стана ясно, че тя е съобразена и с потребностите на хората от малките населени места в общината.

Според общинския съветник Александър Неделчев от БСП обаче, би трябвало да се изготви програма, с която русенци да се ориентират в новата транспортна схема.

Общинският съветник Александър Неделчев смята, че новата схема не решава проблемите на градския транспорт. Освен това гражданите не можели лесно да се ориентират по предложенията.

От БСП считат още, че не трябва да се обвързва приемането на транспортната схема с получаване на европейски средства за обновяване на подвижния състав. Затова на заседанието на Общинския съвет, от БСП искаха да се отложи приемането на новата транспортна схема, за да се обсъди допълнително с гражданите и да се доработи спрямо техните потребности.

Новата транспортна схема влиза в сила от момента на сключване на новите договори за възлагане на услугата обществен превоз.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!