BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

БСП получи 71 председателски места в Секционните комисии в Русе

БСП за България“ получи 71 председателски места в Секционните избирателни комисии в Русе.

Това стана след обжалване в Административния съд на решението на Общинската избирателна комисия от 29 септември, с което местната коалиция беше оставена без нито един председател, информира Кис 13.

Според указанията на Административния съд от ОИК са изготвили матрица, която е съобразена с постъпилите писмени предложения, изричното изявено становище на „ВОЛЯ“ и пълното удовлетворяване на две парламентарни партии – „Обединени патриоти“ и ДПС. Следващата стъпка при попълване на матрицата е да бъдат определени длъжностите в ръководствата, като се започне от председателите. При разпределянето им е спазени стриктно процентното съотношение според големината на парламентарните групи от Методическите указания на ЦИК.

Изготвеното предложение е било предоставено на ГЕРБ и „БСП за България“ и след одобрение от тяхна страна е изготвена окончателната матрица. Така със свое решение Общинската избирателна комисия назначава Секционните избирателни комисии на територията на община Русе, съгласно предложението на партиите и коалициите, при липсата на постигнато съгласие и направено предложение на кмета на община Русе и утвърждава списъците на резервните членове както и броя на ръководството в СИК.

Оконачателното разпределение на председателските места е 100 за ГЕРБ, 71 за коалиция „БСП за България“, 26 за „Обединени патриоти“ и 13 за ДПС.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!